Sammenhold og frivillighed skaber liv

Der sker noget i Agerbæk. Det er budskabet fra Søren og Pia Ditlevsen, når de skal fortælle, hvad de holder af i byen. Parret og deres to børn, Lærke fra 2010 og Emil fra 2012, bruger i den grad byens mange tilbud, og de er også selv med til at skabe nyt som frivillige.

PiaSøren11-høj
PiaSøren01 (1)
PiaSøren09
PiaSøren03 (2)

- Det er en af de ting, vi sætter meget pris på her i byen. Der er et godt sammenhold, og vi kan få ideerne til at blive til virkelighed, når vi arbejder sammen om det. Vi har mange stærke foreninger lige fra teaterforeningen HATS til spejderne og Agerbæk SF, fortæller Søren, der selv har været med i borgerforeningen i flere år.

Søren fortæller som eksempel om de arrangementer for børn, der nyder god tilslutning i løbet af året.
- Der er for eksempel vores børnedag til årets byfest, fastelavn og juletræsfest, hvor der plejer at være over 100 børn hver gang. Jeg er også imponeret over indsatsen til Owen Luft Koncert, som Agerbæk er en del af. Her bliver der hvert år tjent et flot beløb hjem til udvikling af byen. Det kan kun lade sig gøre på grund af de frivillige, siger Søren.

Børnene kan alt selv

Lærke og Emil kan selv cykle i skole og hjem til legekammerater og til sport. Mor og far pendler ud af byen på arbejde, så det er en kæmpe værdi, at Agerbæk er tryg at færdes i for børnene. Samtidigt er fællesskabet stærkt, så gode naboer er altid kun et bank på døren væk.

PiaSøren02 (2)

Valget faldt på Agerbæk

Pia nævner som et eksempel på hverdagsfrivilligheden stadionholdet og torsdagsholdet, som holder byens fællesområder pæne og indbydende.

- Vi har et stærkt lokalsamfund, og det er en af de vigtige grunde til, at vi valgte at bosætte os her, fortæller Pia.

Hun arbejder i dag som beskæftigelseskonsulent i Grindsted, men da hende og Søren mødte hinanden, boede og arbejdede hun i Haderslev.

- Vi havde da mange overvejelser om, hvor vi skulle bo sammen. Pias familie bor henholdsvis i Aarhus, København og på Langeland, så Kolding ville være mere centralt. Her bor min søn Mads på 17 år også, fortæller Søren, der selv arbejder som sælger i Føvling.

Det blev dog Agerbæk, der vandt. Sørens familie bor i nærheden, og parret kunne godt lide tanken om, at alt er inden for rækkevidde i hverdagen.

PiaSøren08
Et frit og trygt børneliv

Parret er enige om, at når hverdagen skal fungere med børn, betyder det alverden, at alting er tæt på, og at man ikke hele tiden skal i bilen.

- Vi er begge vokset op i mindre lokalsamfund, og det at bo i et lille lokalmiljø, hvor alle passer på hinanden, betyder meget. Børnene kan selv cykle hjem fra skole og til sport, og de har de sidste par år været selvbestemmere i SFO’en. De kender alle på vejen, og har de brug for hjælp, kan de bare banke på den nærmeste dør, siger Pia.

Søren tilføjer, at det også er trygt at tage på ferie, fordi naboerne holder øje med huset.

Bold, fitness og svømmehal i nærheden

Den aktive familie dyrker også meget sport og kalder Helle Hallen for deres andet hjem.

- Ungerne går til fodbold, håndbold og gymnastik, og mens de er til træning, så udnytter vi tiden til at spinne og bruge motionscenteret i hallen. I weekenden er vi tit afsted i svømmehallen alle sammen, så vi er der faktisk fire gange om ugen, siger Pia med et smil.

Familien ser derfor også frem til skolens nye hal, som kommer til at give endnu flere muligheder for fritidslivet i Agerbæk.

PiaSøren13 (1)

”Vi har et stærkt lokalsamfund, og det er en af de vigtige grunde til, at vi valgte at bosætte os her.”

– Pia Ditlevsen